• Jachthaven Katwijk foto

Jachthaven Katwijk steunt Ruben van Duijn voor Stichting Jongeren en Kanker.

15 mei 2021

Jachthaven Katwijk steunt Ruben van Duijn voor Stichting Jongeren en Kanker.

Om activiteiten voor Stichting Jongeren en Kanker mogelijk te maken, heeft Ruben van Duijn een mooie actie bedacht. Hij heeft een bootvlaggetje ontworpen, die hij verkoopt met als doel geld in te zamelen om een zeiltocht op de Eendracht voor (ex) kankerpatiënten in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar mogelijk te maken. Jachthaven Katwijk draagt deze actie een warm hart toe en is daarom verkooppunt van deze mooi vlaggen.

De vlaggen liggen daarom voor u klaar in het jachthaven kantoor en zijn te koop u voor € 15,–.  Wij nodigen u graag uit (uiteraard met de nodige Covid-maatregelen) om snel een vlaggetje te komen aanschaffen.

Afgelopen week hebben wij ter promotie van deze mooie actie de vlag van Ruben voor Stichting Jongeren en Kanker gehesen in één van de vlaggenmasten van Jachthaven Katwijk. Ruben is de zoon van één van onze vaste huurders. Hieronder leest u meer over Ruben en zijn actie:

Beste meneer/mevrouw,

Ik ben Ruben Van Duijn, geboren 7-11-1996. Ik ben ambassadeur van Stichting Jongeren en Kanker.

In 2010 ben ik geopereerd aan een goedaardige hersentumor, waardoor ik blind ben geworden en ik geen werkende hypofyse meer heb, waardoor ik veel lichamelijke klachten heb en veel medicatie nodig heb.

Stichting Jongeren en Kanker (SJK) zet zich in voor jongvolwassen (ex)-kankerpatiënten in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar. SJK is actief op het gebied van informatievoorziening, belangenbehartiging, wetenschappelijk onderzoek en lotgenotencontact.

Als je als jongere geconfronteerd wordt met kanker staat je leven volledig op z’n kop. Zaken zoals een opleiding of fulltimebaan weer oppakken, een relatie aangaan of misschien wil je een gezin stichten? Maar kan je dat lichamelijk wel? Tijdens een gesprek met de behandelend arts worden dit soort dingen vaak niet besproken, terwijl jij als jongere wel met die vragen zit en het voor ouderen niet van toepassing is. Daarom stimuleert de stichting het verbeteren van leeftijdsspecifieke zorg voor jongeren door o.a. bewustzijn te creëren, handige tools aan te bieden en deze jongeren met elkaar in contact te brengen. 

Als Stichting organiseren we daarom ook activiteiten. Een van die activiteiten is een vijfdaagse zeiltocht op zeilschip de Eendracht. Tijdens zo’n meerdaagse tocht wordt de groep verdeeld in 3 wachten en draaien de jongeren mee in het wachtsysteem van 8 uur op en 4 uur af. Tijdens de week leer je vooral je eigen krachten kennen, grenzen aangeven en grenzen verleggen. Het samen zijn is erg bijzonder en je merkt na een paar dagen dat het een hele hechte groep is. Nieuwe vriendschappen worden gemaakt.

Na het succes van de voorgaande zeiltochten op Zeilschip Eendracht, hopen we de komende jaren weer van deze geweldige zeiltochten te mogen maken, maar daar hebben we als stichting financiële ondersteuning voor nodig. Helpt u mee om onze wens te vervullen door middel van een financiële bijdrage?

Bij Jachthaven Katwijk kunt u een vlaggetje kopen voor € 15,–. Of u kunt een donatie doen door naar de volgende site te gaan: https://eendracht.nl/steun-ons of jaskifonds.nl en vermeld hierbij dat het gaat om de zeilreis Stichting Jongeren en Kanker.  Of voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.

Op YouTube is een kort filmpje te zien van de reis met zeilschip Eendracht: Samen op koers! 2020

Met vriendelijke groet,

Ruben Van Duijn
Ambassadeur Stichting Jongeren en Kanker
0650884897
ruub96@hotmail.com

www.jongerenenkanker.nl

 

Eerdere berichten