• Jachthaven Katwijk foto

Passanten

Passanten zijn van harte welkom
Vaart u gerust naar het laatste stukje van de Oude Rijn in Katwijk en ervaar zelf de gastvrije sfeer en mooie omgeving. Geniet hierbij van onze uitstekende faciliteiten.

Openingstijden:https://www.jachthavenkatwijk.nl/openingstijden/

Reserveren NIET  mogelijk en altijd eerst melden bij het havenkantoor
Een plaats reserveren in onze jachthaven is niet nodig. Met onze uitgebreide haven (met 130 ligplaatsen voor passanten), komt het zelden voor dat wij geen plek voor u hebben. Daarbij heten wij u graag persoonlijk welkom. Op het moment dat u zich meldt bij het havenkantoor gaan wij samen met u kijken welke box of ligplaats aan de graskant, voor de door u gewenste periode beschikbaar is.

Jachthaven Katwijk bestaat uit een havengedeelte met boxen, met een lengte van 5.00 tot 14.00 meter en hebben een zijsteiger over de gehele lengte van de box. Ook beschikt de haven over de grasstrook aan de overkant (noordkant) van de Oude Rijn, met ligplaatsen voor onbeperkte bootlengtes. Bekijk hier de plattegrond van de haven.

Op de steigers zijn elektrapunten beschikbaar, die geactiveerd kunnen worden met de Faciliteitenkaart en staat er een watertappunt met een 50 meter lange waterslang. Aan de grasstrook zijn 18 stroompunten beschikbaar vanaf de sanitair Ark tot voorbij het havenkantoor. Over de gehele lengte van de grasstrook staan 5 watertappunten.
Zowel in de jachthaven als aan de groenkant is er sanitair gelegenheid. Op onze pagina Faciliteiten, leest u meer over al onze voorzieningen.

Winterperiode ligplaatsen:
Vraagt u per mail de havenmeester.

Jachthaven Katwijk maakt gebruik van de Faciliteitenkaart. Deze heeft u nodig voor het openen van de toegangshekken, opladen van elektriciteit en warm water in de douches.  Lees hier meer over de Faciliteitenkaart.

Geen zin in koken?
U bent van harte welkom voor, lunch en diner bij het https://dezuid-wester.com/

Handhaving
Het zijn bijzondere tijden en deze vragen om bijzondere maatregelen. De veiligheid van u en van ons personeel staan centraal bij onze voorschriften. Hierbij geldt de volgende verwijzing naar het volgende artikel uit de HISWA Algemene Voorwaarden en het HISWA Haven- en Werfreglement: ARTIKEL

10 – BIJZONDERE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE ONDERNEMER
1. De ondernemer is verplicht behoorlijk toezicht te houden om de goede gang van zaken op het haventerrein en op de vaartuigen te handhaven.


Bel
angrijk informatie over huren van een ligplaats in onze haven

 • Tijdens afwezigheid van onze vaste huurders verhuren wij de vrijgekomen boxen aan u. Bij het toewijzen van deze box gaan wij uit van de afwezigheids-data, die door de vaste huurders bij vertrek zijn opgegeven.
 • Als de vaste huurder eerder dan zijn/haar opgegeven afwezigheids-datum terug is, heeft hij/zij recht op zijn vaste ligplaats, mits dit 24 uur van tevoren aan ons gemeld is. In dat geval zullen wij u een andere box toewijzen.
 • De huur voor een box of ligplaats aan de grasstrook dient u vooraf te voldoen.
 • Wilt u uw verblijf verlengen? Geef dit dan vóór 10.00 uur door aan ons personeel bij de receptie van het havenkantoor. Besluit u te vertrekken dan dient u vóór 11.00 uur de box te verlaten.
 • Wanneer u na sluitingstijd aankomt, dan aanmeren aan de meldsteiger. Wij wijzen u dan de volgende ochtend een ligplaats toe. U kunt een Faciliteitenkaart ophalen in het restaurant, zodat u eventueel de haven in en uit kunt.
 • Bij extreme drukte is dubbel afmeren verplicht!
 • Bijboten dienen op zodanige wijze gestald te worden, dat anderen de gelegenheid hebben om langszij af te meren.

Op de pagina belangrijke informatie vindt onder ander ook informatie over de bruggen nabij Katwijk, gedragsregels en linkjes naar handige informatie.


Onze huisregels
Met elkaar gaan wij voor een prettig verblijf, voor zowel voor u als passant als voor onze vaste huurders. Wij gaan er dan ook vanuit dat u zich gedraagt zoals we van een goede watersporter mogen verwachten en beschouwen dit als een vanzelfsprekendheid. Voor onze haven is het HAVEN- EN WERFREGLEMENT van Hiswa van toepassing. Hieronder vindt u de voor u belangrijkste regels.

 • Voer geen meeuwen, ganzen, eenden en meerkoeten. Dit lijdt tot vreselijke overlast.
 • Houd honden aan de lijn, uitwerpselen graag direct opruimen. Poepzakjes krijgt u gratis bij het havenkantoor.
 • Niet fietsen op de steigers en stoep langs de havenmuur.
 • Veroorzaak geen overlast.
 • Gebruik de afvalcontainers. Zet geen afval naast de containers neer, dit i.v.m. de meeuwen.
 • Gebruik geen drinkwater voor het schoonmaken van uw boot.
 • Zwemmen en spelevaren met bijboten met b.b.-motoren is niet toegestaan.
 • BBQ’en is aan de graskant toegestaan, in de haven niet.
 • Vissen is aan de grasstrook toegestaan, in de haven niet.
 • Wifi: Download geen grote bestanden via onze gratis Wifi.

Tip: voor ligplaatsen aan de groenstrook adviseren wij een loopplank te gebruiken, omdat de walkant soms schuin afloopt.

Deze bladzijde is bijgewerkt op: 1-5-2021