• Jachthaven Katwijk foto

Blauwe vlag en Groene Wimpel 2024

24 mei 2024

Blauwe vlag en Groene Wimpel 2024

Vier en met trots wappert de Blauwe vlag voor het 16de jaar samen met, voor het 7de jaar, de Groene wimpel op Jachthaven Katwijk!
 
Dit jaar een bijzondere mijlpaal want 200 stranden en jachthavens voeren de Blauwe Vlag in 2024, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnen stranden. De uitreiking vond plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht.
 
De Blauwe Vlag is een internationaal erkende onderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens, toegekend aan locaties die voldoen aan criteria op het gebied van milieu & duurzaamheid, informatie & educatie, onderhoud & voorzieningen en veiligheid.
Dit initiatief stimuleert niet alleen het behoud en de bescherming van onze natuurlijke omgeving, maar biedt ook een waardevolle garantie voor bezoekers. Consumenten kunnen vertrouwen op de Blauwe Vlag als een betrouwbare indicator voor schone en veilige locaties.