• Jachthaven Katwijk foto

Hier zijn de bubbels!!!

08 juli 2022

Hier zijn de bubbels!!!

De Limes Bubble Barrier is op 4 juli feestelijk in gebruik genomen. Onze havenmeester Evelyne was hier getuige van en heeft dit gefilmd. Een mooi moment en om blij van te worden. Want de Bubble Barrier gaat de komende jaren heel veel plastic afvangen voordat het de Noordzee in stroomt.

Wellicht had u de werkzaamheden de afgelopen weken vanaf de kade bij de botenloods nabij de Oude Redschuur tot aan de Kanaaldijk al opgemerkt? In opdracht van gemeente Katwijk en Hoogheemraadschap van Rijnland wordt er een bellenscherm geplaatst in de Oude Rijn. Dit bellenscherm voorkomt dat plastic afval via de Oude rijn naar de Noordzee stroomt. Terwijl scheepverkeer en vissen vrije doorgang blijven houden. De buis ligt vanaf de kade bij de botenloods nabij de Oude Redschuur tot aan de Kanaaldijk.

De foto’s hieronder laten zien hoe de Bubble Barrier werkt.
Wilt u meer weten over de Bubble Barrier? Bezoek dan de site van The Great Bubble Barrier: https://thegreatbubblebarrier.com.

De Jachthaven vindt dit een mooi initiatief van de samenwerkende partijen en zijn als houder van de groene wimpel extra blij met deze milieuvriendelijke maatregel.