• Jachthaven Katwijk foto

Bediening bruggen en sluizen ZH aangepast

20 maart 2020

Bediening bruggen en sluizen ZH aangepast

Scheepvaartafwikkeling is door het rijk benoemd als een van de vitale processen. Dit betekent dat we de brugbediening (met name gericht op de beroepsvaart) zo lang mogelijk in stand willen houden.

Om de bediening van bruggen en sluizen zo goed mogelijk te borgen in verband met het coronavirus is er sprake van aangepaste bedientijden. De aangepaste bedientijden betekenen op dit moment (dus ook na 1 april) dat de provincie Zuid-Holland het winterrooster nog aanhoudt. Dit scheelt namelijk in bezetting per dienst (minder mensen in de bedienzaal bij elkaar dus lagere kans op besmetting) en hierdoor “sparen” we inhuurkrachten uit die we mogelijk hard nodig hebben als er meer zieke medewerkers komen.

Dit betekent dat we dus niet vanaf 31 maart 2020 op zondagen (en overige zomer tijden) gaan bedienen.

De huidige bedientijden zijn gericht op het varend houden van de beroepsvaart in het winterseizoen. In ieder geval tot maandag 6 april is deze maatregel van kracht. Afhankelijk van de ontwikkelingen wordt deze maatregel voortgezet na 6 april. Ook verdere beperking van bedientijden kan mogelijk worden, afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot verspreiding van besmettingen met het corona virus.

Eerdere berichten